Hramul Mănăstirii de la Lacu Sărat

Mănăstirea „Sfântul Pantelimon” de la Lacu Sărat, jud. Brăila, și-a sărbătorit vineri, 27 iulie 2012, hramul.

Foarte mulți credincioși dar și autorități locale au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, și Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande.

„Ne rugăm Domnului, ca atât pelerinii cât și slujitorii, să gustăm cu toții din darurile de vindecare, daruri naturale primite prin grija medicilor în clinici, dar și daruri perpetue primite în sfintele biserici. Înțelegem astăzi mai bine de ce anul 2012 este închinat îngrijirii bolnavilor și Tainei Sf. Maslu”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

„Vom duce încă o dată mărturia credinței de aici de la Galați și Brăila în mijlocul parohiilor noastre din Australia și Noua Zeelandă și îl rugăm pe Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dăruiască sănătate, a spus PS Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande

La final au fost oficiate slujba Aghesmei și Taina Sfântului Maslu. Au participat, alături de pelerini, și bolnavii veniți la Baza de tratament de la Lacu Sărat.

Comentarii Facebook


Știri recente