Hramul mănăstirii de la Baia de Aramă

Biserica Ortodoxă a pomenit-o miercuri, 17 iulie 2013, pe Sfânta Mare Muceniță Marina. Cu această ocazie, mănăstirea din localitatea mehedințeană Baia de Aramă și-a sărbătorit hramul. În mijlocul obștii monahale s-a aflat Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a oficiat Sfânta Liturghie.

Mănăstirea dăinuie de pe vremea Sfântului Nicodim de la Tismana, fiind rectitorită de Sfântul Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, în anul 1703.

„Astăzi este prăznuită Sfânta Mare Muceniță Marina, o muceniță față de care în trecut bunii creștini care au locuit în aceste părți ale episcopiei noastre au avut multă evlavie. Îmi aduc aminte în copilărie că în ziua Sfintei Mucenițe Marina bunii creștini din satele noastre nu mergeau la lucrul pământului și țineau această zi ca o sărbătoare pentru că Sfânta Mare Muceniță Marina a fost una dintre mucenițele ce ne-au arătat că vrăjmașul diavol poate fi biruit cu credința puternică în Domnul nostru Iisus Hristos” a mărturisit PS Părinte Nicodim.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru ctitori. Lăcașul de cult, care are și hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost construit în stil brâncovenesc.

Comentarii Facebook


Știri recente