Hramul bisericii Reprezentanței Patriarhiei Române la Locurile Sfinte (VIDEO)

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este prăznuit vineri, 06 mai 2016, în calendarul ierusalimitean. În această zi, biserica Reprezentanței Patriarhiei Române la Ierusalim, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, și-a sărbătorit hramul, după cum a precizat Părintele arhim. Teofil Anăstăsoaie, Reprezentatul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului și al întregii Palestine. Din soborul slujitor au mai făcut parte și Înaltpreasfințitul Părinte Aristarh, Arhiepiscop de Constantini, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioachim din Patriarhia Ierusalimului, Părintele Arhimandrit Porfirie, Reprezentantul Patriarhiei Ierusalimului în Statele Unite ale Americii, Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, și Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan, preoți și diaconi.

Beţi dintru Acesta toţi.. from Agenția Basilica on Vimeo.

La Sfânta Liturghie au fost prezente mai multe grupuri de pelerini români veniți în Țara Sfânta prin intermediul Agenției de pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române: de la Biserica „Sfântul Grigorie Palama” din București, conduși de  Părintele Prof. Mihai Marian; de la Biserica „Eroii Revoluției” din București, conduși de Părintele Marius Lăcătușu; din Bacău, Suceava, precum și din Ardeal. De asemenea, Excelența Sa, Dna. Andreea Păstârnac, Ambasadorul României în Israel, a fost prezentă la Sfânta Liturghie.

La finalul slujbei, Preafericitul Părinte Patriarh Teofil a menționat în cuvântul de învățătură că Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este fiu al Locurilor Sfinte, fiind originar din Palestina, și de aceea îi binecuvântează pe toți pelerinii care îl cheamă cu credință în ajutor. De asemenea, Preafericirea Sa a transmis urări de sănătate și frățești îmbrățișări Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

În semn de binecuvântare, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina a oferit pentru biserica Reprezentanței Patriarhiei Române și ostenitorii ei o Sfântă Evanghelie lucrată în argint. La rândul său, Părintele Arhim. Teofil Anăstăsoaie a oferit Preafericitului Părinte Teofil din partea Reprezentanței Patriarhiei Române și a tuturor pelerinilor o icoană bizantină cu chipul Maicii Domnului, pictată în România.

Comentarii Facebook


Știri recente