Hram la Parohia Mogoşia II. Sfântul Efrem cel Nou ocroteşte comunitatea ilfoveană

Hram Mogoşoaia

Parohia Mogoșoaia II din cadrul Protopopiatului Ilfov Nord și-a sărbătorit ocrotitorul vineri, 5 mai 2017, pe Sfântul Mucenic Efrem Cel Nou.

Parohia este nou înființată prin desprindere din parohia Sf. M. Mc. Gheorghe –  Mogoșoaia, ctitoria Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu. Până la finalizarea lăcaşului de cult, comunitatea ocrotită de mucenicul de pe Colina Neprihăniţilor se va ruga în biserica istorică din Mogoşoaia.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi condus de pr. Cristian Burcea, protopopul Protoieriei Ilfov Nord. La final, în omilia sa, părintele protoiereu a istorisit viața Sf. Efrem cel Nou și a adresat un cuvânt de încurajare credincioșilor dornici să aibă propriul locaş de cult.

Părintele protopop a subliniat că cel mai important pas a fost făcut, și anume întemeierea bisericii vii formată din sufletele credincioșilor care, prin rugăciunile îndreptate către Sf. Efrem cel Nou și prin jertfa fiecăruia dintre ei, își vor vedea împlinit visul de a  fi urmași ai Sf. Martir Constantin Brâncoveanu, ctitor de biserici și împlinitor al voii lui Dumnezeu.

 

Comentarii Facebook


Știri recente