Hirotesii în duhovnic la Reședința Patriarhală. PF Daniel: „Duhovnicul este medic sau doctor de suflete”

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat miercuri mai multe hirotesii în duhovnic în Paraclisul istoric „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Reședința Patriarhală. Citând Canonul 102 al Sinodului VI Ecumenic din Trulan (692), Patriarhul a evidențiat responsabilitatea de „medic, sau doctor de suflete” a duhovnicului.

„Duhovnicul nu-i un simplu dezlegător automat de păcate, în sens juridic, unul care doar grațiază, ci el este și un îndrumător duhovnicesc, potrivit Sfintei Evanghelii. El trebuie să cunoască bine Sfânta Scriptură, dar mai ales Sfânta Evanghelie, să cunoască cum Iisus Hristos a vindecat o mulțime de păcătoși și i-a ridicat din starea lor de păcătoșenie”.

Opt clerici au primit hirotesia în duhovnic: doi ieromonahi și șase preoți de mir. Noilor duhovnici, Părintele Patriarh le-a atras atenția asupra importanței tainei spovedaniei în activitatea pastorală:

„Sfânta Taină a iertării păcatelor este taina înnoirii vieții duhovnicești în Biserică, taina sfințirii și iertării păcătoșilor, taina sfințirii și creșterii lor duhovnicești”, a explicat Patriarhul Daniel.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente