Ungaria: Liturghie cu priveghere de toată noaptea pentru încetarea epidemiei de coronavirus

Episcopul Ungariei a oficiat sâmbătă la catedrala din Gyula, Ungaria, slujba de priveghere de toată noaptea. Preasfințitul Părinte Siluan s-a rugat pentru încetarea epidemiei de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Slujba a cuprins vecernia cu litie și utrenia, închinate Acoperământului Maicii Domnului, Sfântului Mare Mucenic Haralambie și sfinților zilei: Sfântul Cuvios Ilarie cel Nou, Egumenul Pelechitului și Sfântului Cuvios Ștefan, făcătorul de minuni.

În continuare, ierarhul a oficiat Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur și slujba parastasului.

„Încercăm și noi aici, la catedrale și la biserici din afara Muntelui Athos, …să săvârșim rugăciune îndelungată, …acum, când această nouă boală molipsitoare s-a răspândit peste fața întregului Pământ și a făcut destul de multe victime, dar mai ales a strecurat destul de multă îndoială și neliniște în sufletele oamenilor”, a spus părintele episcop.

„Bineînțeles că rugăciunea ne ajută să ne tămăduim de boli cu darul Domnului nostru Iisus Hristos, Care are putere dumnezeiască și despre Care știm din Sfintele Evanghelii că a tămăduit atât de mulți oameni bolnavi, unii dintre ei având boli incurabile.”

Rugăciunea tămăduiește și neputințele sufletești, atrage atenția ierarhul: „Suntem încredințați… că mai multă rugăciune va izgoni din sufletele noastre și toate temerile, nesiguranța și îndoielile și frica, pe care le au oamenii din zilele noastre și care sunt la fel de păgubitoare și la fel de rele ca și boala în sine”, a declarat episcopul pentru Trinitas TV.

Slujba a fost oficiată urmând exemplul și chemarea părinților din Sfântul Munte Athos, care au anunțat că se roagă în continuare pentru izbăvirea de epidemia de Covid-19 și au chemat și alți credincioși la împreună-rugăciune de oriunde s-ar afla.

Vezi și:

Comentarii Facebook


Știri recente