Părinții Chiliei Buna Vestire – Lacu din Sfântul Munte îndeamnă la intensificarea rugăciunii

„În această vreme de ispitire şi grele încercări, vă îndemnăm să sporiţi rugăciunea şi să rămâneți şi mai întăriți în credinţa, în nădejdea, în dragostea şi în supunerea cea către Preabunul nostru Domn Iisus Hristos şi Preasfânta Sa Maica”, este îndemnul postat pe site-ul oficial al chiliei Buna Vestire de la Schitul Lacu.

Obştea pune la dispoziţie credincioşilor mai multe resurse digitale gratuite pentru mobil ca sprijin în demersul duhovnicesc.

„Vă reamintim că am pregătit pentru frățiile voastre o serie de aplicații, pe care vă invităm să le utilizați în programul individual de rugăciune și studiu duhovnicesc”, anunţă obştea.

Acatistierul ortodox, Psaltirea şi Cartea de rugăciuni sunt câteva dintre aplicaţiile dezvoltate de schit pentru folosul spiritual al credincioşilor.

Obştea Chiliei Buna Vestire se află sub ascultarea Ieroschimonahului Ştefan Nuţescu.

Aparţinând administrativ de Mănăstirea „Sfântul Pavel”, Schitul Lacu mai este cunoscut sub numele de Schitul românesc „Sfântul Dimitrie”.

Schitul idioritmic Lacu îşi datorează existenţa ca urmare a dezvoltării unei mici aşezări, kelia (chilie), care se afla pe acel loc în secolul al XVIII-lea. În prezent, obştea este alcătuită din câţiva monahi români.

Pandemia de coronavirus a afectat şi Muntele Athos care şi-a închis porţile pentru pelerini și vizitatori.

Guvernatorul adjunct civil al Muntelui Athos, Aristos Kasmiroglou, a suspendat intrarea vizitatorilor și pelerinilor în Sfântul Munte Athos până la 30 martie.

Decizia nu se aplică oficialităților și nici angajaților din Athos. Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a acceptat decizia guvernului publicată prin ordin ministerial în 16 martie.

Foto credit: The Ascetic Experience

Comentarii Facebook


Știri recente