Toți monahii din Sfântul Munte s-au rugat pentru încetarea pandemiei

În toate mănăstirile din Muntele Athos și de la Meteora a fost oficiată vineri o Slujbă de Priveghere pentru încetarea pandemiei de Coronavirus, informează Orthodox Times.

La Mănăstirea Vatoped slujba a fost prezidată de starețul Efrem. Foto credit: The Ascetic Experience.

Slujba a fost închinată Maicii Domnului și Sfântului Haralambie, recunoscut pentru ajutorul oferit în situații de epidemie.

Capul Sfântului Haralambie se află în patrimoniul mănăstirii Sfântul Ștefan – Meteora. Foto credit: Doxologia

De asemenea, la fiecare așezământ monahal din Sfântul Munte a fost organizată o procesiune cu sfintele moaște aflate în patrimoniu și au fost rostite rugăciuni pentru încetarea bolii.

Monah în rugăciune. Foto credit: The Ascetic Experience.
Vremea ploioasă nu i-a împiedicat pe monahi să iasă înprocesiune, implorând ajutorul lui Dumnezeu. Foto credit: The Ascetic Experience.
Călugării din Muntele Athos i-au cerut Maicii Domnului și Sfântului Haralambie să oprească virusul care a afectat întreg globul pământesc. Foto credit: The Ascetic Experience.
Mănăstirea Vatoped se află la mijlocul țărmului de nord al peninsulei Athos, pe o colină la capătul de est al golful Strymonic. Pe teritoriul Mănăstirii Vatopedu se află și trei chilii românești. Foto credit: The Ascetic Experience.
Odoarele Mănăstirii Vatoped au fost purtate în procesiune în jurul lăcașului de cult. Foto credit: The Ascetic Experience.

Pandemia de coronavirus a afectat şi Muntele Athos care şi-a închis porţile pentru pelerini și vizitatori.

Guvernatorul adjunct civil al Muntelui Athos, Aristos Kasmiroglou, a suspendat intrarea vizitatorilor și pelerinilor în Sfântul Munte Athos până la 30 martie.

Decizia nu se aplică oficialităților și nici angajaților din Athos. Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a acceptat decizia guvernului publicată prin ordin ministerial în 16 martie.

Foto credit: The Ascetic Experience.

Comentarii Facebook


Știri recente