Gura Humorului | IPS Pimen la hramul catedralei din localitate: Viaţa de sfinţenie se dobândeşte prin împărtăşirea cu Sfintele Taine şi prin harul Sfântului Duh

Serbarea celui de-al doilea hram al catedralei ortodoxe din Gura Humorului a fost marcată în mod deosebit în 18 iunie 2017, informează doxologia.ro.

De dimineaţă, chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, a fost întâmpinat în faţa locaşului de închinare cu flori, cu pâine şi sare, aşa cum este tradiţia în Bucovina. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de 23 de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi. La finalul slujbei, părintele Benone Greşanu, secretar al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, a primit rangul de iconom stavrofor.

În cuvântul adresat celor prezenţi, IPS Părinte Pimen a vorbit despre viaţa de sfinţenie pe care Dumnezeu o vrea de la oameni.

Sunt foarte multe exemple de viaţă de sfinţenie din rândurile oamenilor ce au trăit pe pământul românesc. Aici amintim de ierarhi, voievozi, oameni de cultură, ostaşi, martiri s.a., care şi-au trăit viaţa în chip smerit, ajutând pe cei de lângă ei şi suferind pentru dreapta credinţă. Viaţa de sfinţenie se dobândeşte prin împărtăşirea cu Sfintele Taine şi prin harul Sfântului Duh. Viaţa noastră este împletită atât cu rugăciunea din biserică, cât şi cu cea de la casele noastre. Viaţa de sfinţenie se înfăptuieşte cu ajutorul lui Dumnezeu, a explicat Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Programul liturgic s-a încheiat cu slujba Parastasului la mormântul părintelui Vasile Nuţu.

Duminică, 25 iunie 2017, Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, va oficia Sfânta Liturghie la catedrala din Gura Humorului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente