Grupul vocal folcloric „Flori de garofiță” a colindat în Parohia Sfântul Mercurie | În imagini

Grupul vocal folcloric „Flori de garofiță” din comuna prahoveană Măneciu a susţinut duminică un concert de colinde la biserica „Sf. M. Mc. Mercurie” din cartierul bucureştean Titan.

Foto credit: Parohia Sfântul Mercurie

Grupul vocal a fost adus în Capitală pentru a interpreta colinde la parohia bucureşteană de Părintele Mihai Peneş, Protopop de Văleni.

După concert, copiii au primit daruri din partea slujitorilor lăcaşului de cult.

Foto credit: Parohia Sfântul Mercurie

Grupul „Flori de garofiță” a fost înființat cu aproximativ 20 de ani în urmă la inițiativa prof. Chițimia-Țigău Cătălina.

Grupul vocal este format din copii cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani, elevi și absolvenți ai Școlii Populare de Arte Ploiești, filiala Măneciu, şi a participat la numeroase concursuri, spectacole, festivaluri, precum și la emisiuni televizate.

Foto credit: Parohia Sfântul Mercurie

Biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din Protoieria Sector 3 Capitală este păstorită de Pr. paroh Paul Lepădatu şi a fost construită între anii 2003 și 2004, iar lucrările la pictura interioară au început în anul 2007. După încheierea lucrărilor de pictură în tehnica mozaic, biserica a fost sfinţită de Patriarhul Daniel în 5 septembrie 2021.

Grupul „Flori de garofiță” a colindat în aceeași zi și la parohiile „Nașterea Domnului – Cartierul Solar” și „Mărțișor” din Protoieria Sector IV Capitală.

Foto credit: Parohia Sfântul Mercurie – Bucureşti

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente