Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale a concertat la Palatul Parlamentului

Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale, dirijat de Arhid. Mihail Bucă, a concertat miercuri, 15 decembrie, la Palatul Parlamentului. Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru românii de pretutindeni a Senatului României.

„Noi am venit să colindăm pentru prima dată aici. Colindul nu este doar cântecul, colindul este o mână întinsă celui care are nevoie, omului de lângă noi. Avem nevoie de unitate și de patriotism, de iubire și credință. Asta transmitem noi, cei din „Tronos”. Să ne iubim unii pe alții și să ne respectăm!”, a declarat pentru știripesurse.ro Arhidiaconul Mihail Bucă.

Claudiu Târziu, președintele Comisiei românilor de pretutindeni din Senat, a numit concertul Tronos „un eveniment de suflet”.

„Îi mulţumesc Preafericirii Sale, Părintelui Patriarh Daniel, pentru că a binecuvântat Grupul psaltic „Tronos” să ne cânte şi să ne încânte în această zi. Am organizat acest concert de colinde şi de cântece patriotice pentru a ne impregna de un duh de pace şi de înţelegere, dincolo de toate cele care ne despart”.

Manifestarea a avut loc în contextul declarării de către Sfântul Sinod a anului 2021 drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României.

Sursă Foto: Mihail Bucă/ Facebook

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente