Gânduri la Evanghelia Duminicii a șasea după Paști

Referitor la minunea prezentată în textul evanghelic al Duminicii a șasea după Paști (Ioan 9: 1-38), Patriarhul României a atras atenția asupra faptului că „mai ușor se vindecă cineva de orbirea trupească decât de orbirea sufletească a necredinței”.

„Mântuitorul Hristos a făcut această minune pentru a arăta că un orb din naștere poate fi mai ușor vindecat decât un om sau mai mulți oameni orbiți sufletește prin necredință. Când a ieșit de la convorbirea tensionată cu fariseii orbul din naștere care fusese vindecat s-a întâlnit cu Iisus și Mântuitorul i-a zis: «Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?» Iar el a întrebat: «Cine este ca să cred în El?» Mântuitorul i-a spus: «Cel ce-ți vorbește». Iar orbul a zis: «Cred». Și s-a închinat Lui”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica.ro (@basilica.ro) pe


„Prin aceasta vedem că scopul vindecării a fost mărturisirea Dumnezeirii lui Hristos. Hristos l-a vindecat pe acest orb din naștere, iar el prin credință ca vedere duhovnicească l-a mărturisit fără ezitare zicând Cred că tu ești Fiul lui Dumnezeu și i s-a închinat Lui”, a explicat Preafericirea Sa.

„Această Evanghelie ne îndeamnă să ne întărim în credință, să cultivăm vederea duhovnicească în toate cele ce ni se întâmplă nouă și în cele ce se întâmplă în jurul nostru și să vedem lucrarea lui Dumnezeu și acolo unde evenimentele nu sunt clare pentru noi, unde nu vedem sensul lor imediat și cel următor”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente