Gânduri la Evanghelia Duminicii a cincea după Rusalii

În omiliile sale referitoare la Vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a evidențiat faptul că acest text biblic (Matei 8:28-34; 9:1) este tulburător pentru că arată „atitudinea demonilor față de oameni, dar și a oamenilor unii față de alții”.

„Demonii care chinuiesc pe oameni îi folosesc pe aceștia să chinuiască și ei, la rândul lor, pe alți oameni. Însă Domnul Iisus dorește vindecarea oamenilor, eliberarea lor și adunarea lor în comuniunea de iubire cu Dumnezeu și cu semenii”.

În acest context, Patriarhul a semnalat că puterea duhurilor rele este alungată prin rugăciunea zilnică a credinciosului și prin puterea semnului Sfintei Cruci.

„Puterea Crucii este puterea iubirii smerite a lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Smerenia iubirii atotputernice a lui Hristos cel Răstignit și Înviat îi înfricoșează pe demoni, deoarece ei nu au smerenie și nici iubire față de Dumnezeu”, a explicat Patriarhul României.

„Smerenia iubirii atotputernice a lui Hristos Cel Răstignit și Înviat îi înfricoșează pe demoni, deoarece ei nu au nici smerenie și nici iubire față de Dumnezeu”, a adăugat Preafericirea Sa.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe


Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram !

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mănăstirea Popăuţi pe timbrele Romfilatelia

Romfilatelia introduce în circulație marți, 21 ianuarie a. c., o emisiune de mărci poștale tematică, din seria Orașele României, dedicată orașului Botoșani. Pe unul dintre timbrele emisiunii este prezentată mănăstirea Popăuţi, ctitorită de Sfântul Ştefan cel Mare în 1496.…