Gala susținătorilor vieții 2020: Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române a transmis constant mesajul pro-viață

Gala susținătorilor vieții 2020 s-a desfășurat online, ca și Marșul pentru viață și o parte a Lunii pentru viață 2020 „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”. Gala, organizată de asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață, a evidențiat persoanele și instituțiile implicate în transmiterea mesajului pro-viață. Cea mai susținută activitate a avut-o Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române.

Televiziunea Trinitas TV a fost reprezentată de Cristina Teleanu, realizatoarea emisiunii „Școala din Familie”, care a remarcat că anul acesta, prin mutarea activităților pro-viață online, au fost de fapt trei „Luni pentru viață”, deoarece „Luna pentru viață s-a prelungit pe parcursul lunii martie, pe parcursul lunii aprilie și pe parcursul lunii mai”.

Din partea Radio Trinitas a participat Diana Parizianu, realizatoarea emisiunii „Viața de Familie”, care a spus că „a fi creștin înseamnă, de fapt, a fi pro-viață”.

Mesajul transmis la gală din partea echipei de la Agenția de știri Basilica a fost că mesajul pro-viață se potrivește motto-ul agenției, „Binele se știut”, fiind o mărturisire și o veste bună dată lumii – prin mărturii personale sau chiar o simplă distribuire online informației pro-viață.

Altă instituție distinsă pentru implicarea ei a fost televiziunea online Prodocens Media.

Organizatorii galei au mai acordat:

  • Marile premii: pentru debut individual și instituțional (Ștefania Garoafa și Eliza-Maria Cloțea), pentru organizații de tineri (ROYA, organizația tinerilor ortodocși americani), pentru sponsori (Asociația St. Paraskeva din Chicago, care sprijină tipărirea revistei Pentru viață, publicația oficială a Marșului pentru viață)
  • Premii pentru Liderii pro-viață: Adelina Fronea – Președintele Asociației LifeCall, Anita Radics, Președintele ATOR Banatul de Munte, pentru atelierele pro-viață din proiectul „Tabăra din inima satului”, Emanuel Buta, pentru proiectul Fratelemeudincer.ro, Teofana și Natalia Dragomir de la „Liceeni pentru viață” și Alexandru Alistarh pentru inițierea grupului „Diaspora pro-viață”.
  • Premii speciale: pentru cei 100 de tineri participanți cu mărturii video online la campania „De ce particip la Marșul pentru viață 2020 online?”, pentru Veronica Iani, autoare și ilustratoare de cărți pro-viață, și pentru povestitoarele din proiectul coordonat de Ioana Revnic „Spune-mi o poveste pentru suflet”: Mădălina Andreescu, Andreea Gheorghiță, Georgiana Nistor, Iuliana Pîrvu, Ilinca Caziuc și Nectaria Andreescu.

Prezența online a dat ocazia multor copii și tineri din țară să descopere implicarea pro-viață. Aceasta a permis o participare substanțială la concursurile „Românii au talent pro-viață”, ai căror câștigători au fost anunțați la gală.

La final, asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață au anunțat că Școala de vară „Viitorul este pro-viață” se va desfășura tot online, iar alte detalii vor fi disponibile în curând.

Mutarea activităților pro-viață online în acest an a fost o consecință a stării de urgență instituite pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Foto credit: Marșul pentru viață România și Republica Moldova

Comentarii Facebook


Știri recente