„Frumosul nu expiră” – până miercuri în Casa Glod de la Muzeul Național al Satului

La Casa „Glod” din Muzeul Național al Satului puteți vedea până miercuri, 11 noiembrie, Expoziția „Frumosul nu expiră” a artistei Corina Petre.

Sunt expuse lucrări inspirate din folclor: obiecte ceramice, cruci din lemn, cruci pe piatră, păpuși, cărți de tradiții și obiceiuri românești.

„Veți găsi o parte din preocupările mele mai recente sau mai bătrâne, care – prin inspirație – sunt o mărturie despre tradiție, cultura țărănească și identitatea românească – în viziune personală, desigur. În acest mod îmi argumentez conceptul ETNICITATE – IDENTITATE – AUTENTICITATE. Acordați-vă acest răgaz spre bucurie, introspecție și alinare! Român-ești!”, scrie autorul expoziției, Corina Petre.

Artista a studiat grafica și în liceu și în facultate, de aici pasiunea pentru gravură.

„Gravura este bunica tiparului modern. Și cumva ne e greu să credem că de la ea s-a putut ajunge la imprimantele moderne”, a explicat Corina Petre pentru Trinitas TV.

Absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia grafică, Corina Petre i-a avut coordonatori pe profesor univ. dr. Mihai Mănescu și pe lector univ. dr. Ovidiu Croitoru.

Încă din primii ani de studiu la Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” s-a remarcat prin participări la manifestări artistice și culturale. Are o bogată activitate în țară și în străinătate ca participant, coordonator și organizator de târguri, ateliere, saloane, festivaluri, concursuri de artă, schimburi interculturale pentru care a fost distinsă cu numeroase premii.

Preocupările artistice continuă prin antrenarea sa în activități didactice dedicate atât tinerilor cât și adulților desfășurate în instiuții de învățămînt de stat și particulare, în cadrul unor asociații și fundații.

Foto credit: Facebook / Corina Petre


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente