Final de proiect Alege Școala!, în Arhiepiscopia Sibiului

Proiectul „Alege Școala!” al Patriarhiei Române, implementat prin Sectorul teologic-educațional, s-a încheiat și în Arhiepiscopia Sibiului, printr-o sesiune festivă organizată la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus. Au participat preoții și profesorii de Religie din Eparhie, implicați în activitățile proiectului și s-a evaluat întreaga activitate din perioada 2010-2013.

„Am ajuns la final, însă nu este un final de proiect în sensul că am terminat activitățile, ci ele vor continua deoarece preoții au fost formați tocmai în ideea de a continua activitățile cu copiii și de a sădi în inimile lor, nu numai în ale celor implicați în proiect, ci în ale tuturor copiilor din parohie, cuvântul lui Dumnezeu și a-i învăța să valorizeze educația și să înțeleagă faptul că viitorul lor depinde de școală, Biserică și de Dumnezeu”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Insp. Constantin Naclad, managerul Proiectului „Alege Școala!”.

La nivelul Arhiepiscopiei Sibiului, proiectul a vizat grupuri de copii în pericol de abandon școlar din zeci de parohii, iar preoții și dascălii de Religie au beneficiat de cursuri de formare.

Partener în proiectul „Alege Școala!” al Patriarhiei Române a fost și Ministerul Educației.

Proiectul „Alege Școala!” a avut ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și a delicvenței juvenile, prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „Școala de duminică”, necesare asigurării educației morale de bază și motivației pentru studiu a copiilor din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani.

Comentarii Facebook


Știri recente