Filantropie în Parohia clujeană Nașterea Domnului

Credincioșii Parohiei „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca pot vizita expoziția cu vânzare de decorațiuni de Crăciun realizate de copiii de la Cercul de Pictură, îndrumat de Georgeta Plăcintar. Fondurile bănești obținute vor fi folosite în activitatea filantropică organizată pe 16 decembrie, când vor fi ajutați copiii și vârstnicii aflați în îngrijirea Centrului de la Mănăstirea Dumbrava, județul Alba. Expoziția va fi deschisă până în 23 decembrie în sala mare de la demisolul bisericii, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

De asemenea, Parohia „Nașterea Domnului”, păstorită de pr. Nicolae Buda, derulează în timpul premergător sărbătoririi Crăciunului mai multe activități misionar-culturale și sociale, sărbătorind așa cum se cuvine hramul bisericii.

Pentru cei aflați în lipsuri și suferință, pe parcursul Postului Crăciunului s-a desfășurat o colectă pentru Cantina socială „Sfântul Arhidiacon Ștefan” din Cluj-Napoca, în cadrul campaniei „Împreună cu cei nevoiași!”, în colaborare cu Școala „Constantin Brâncuși”. Totodată au fost donate de Grădinița „Lumea copiilor” din Cluj-Napoca sute de pachete cu alimente pentru familiile cu situație materială precară din parohie, cuprinse în programul de ajutorare al bisericii.

Biserica „Nașterea Domnului” va fi gazda pentru serbările de Crăciun ale elevilor de la Școala „Constantin Brâncuși”, ale copiilor de la Grădinița „Lumea copiilor” Cluj-Napoca, dar și pentru colindătorii de toate vârstele. Ca în fiecare an, credincioșii parohiei vor duce și ei colindul la alte case. Astfel, corul parohiei a fost prezent la Huedin, pe 9 decembrie, unde a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie și a susținut un mic concert de colinde în Biserica „Sfânta Treime”, unde paroh este pr. protopop Ciprian Taloș. În seara de Crăciun, colindătorii vor ajunge la creștinii care locuiesc singuri, ducându-le un mic dar.

Comentarii Facebook


Știri recente