Festivalul românilor de pretutindeni va avea loc duminică la Arad

Festivalul Românilor de Pretutindeni se va desfășura duminică, 26 august 2018, în Parohia Arad – Grădiște 1.

Acest festival a debutat în urmă cu 10 ani în localitatea Covăsînț, iar din anul 2016 se desfășoară în Municipiul Arad, la parohia Arad-Grădiște 1, într-un spațiu special amenajat pentru organizarea de evenimente culturale.

Tematica celei de-a X-a ediții este Centenarului Marii Uniri de la 1918.

La acest festival au participat în fiecare an români din vecinătatea granițelor României cu vârste cuprinse între 12 și 78 de ani.

Zonele din care vor veni anul acesta sunt: Voievodina și Timoc-Serbia, Chișinău, Cimișlia și Cahul-Basarabia, Cernăuți și Herța- Ucraina, Gyula-Ungaria.

Grupurile sunt însoțite de preoți și ierarhi cât și de lideri culturali.

Duminică, 26 august, începând cu ora 09:30, participanții vor fi prezenți la Sfânta Liturghie în biserica parohiei Arad Grădiște 1.

Slujba va fi oficiată de Arhiepiscopul Timotei al Aradului împreună cu Arhiepiscopul Mihail de Praga, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud, Episcopul Siluan al Ungariei, Episcopul vicar Emilian Crișanul, și Părintele Boian Alexandru din Timoc.

Evenimentul cultural va începe la ora 16:00, în curtea bisericii.

Pe lângă grupurile artistice din Serbia, Republica Moldova, Ucraina și Ungaria, vor veni în fața arădenilor și invitații speciali Stela Botez-Rep. Moldova cât și artistul Nicolae-Furdui Iancu însoțit de formația Crai Nou.

Evenimentul este organizat de Părintele Mihai-Octavian Blaj cu sprijinul Arhiepiscopiei Aradului, Primăriei Municipiului Arad, Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad, Centrului Cultural Municipal Arad, Universității Aurel Vlaicu din Arad.

Foto credit: Arhiepiscopia Aradului

Comentarii Facebook


Știri recente