Festivalul de colinde și activități filantropice la Negrești, Vaslui

Joi, 18 decembrie, în incinta Şcolii Gimnaziale “Mihai David” din Negreşti, judeţul Vaslui, a avut loc ediția a treia a Festivalului de colinde “Hristos se naşte! Slăviţi-L! “, la care au participat 14 coruri din Negrești și din împrejurimi. Festivalul a fost organizat anul acesta cu sprijinul Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care desfășoară aici un program de burse pentru 140 de copii săraci.

14 formaţii din localităţile Băceşti, Todirești, Vultureşti, Valea Mare, Buda, Parpaniţa, Rafaila, Sofroneşti, Dumești, precum şi cinci formaţii din oraşul Negreşti au cântat colinde, lăudându-L pe Hristos în cântări tradiționale, dar și inedite. Este vorba despre corurile: “Lumină lină” al elevilor de la Şcoala Gimnazială “Mihai David” – Negreşti, coordonat de prof. Mihai Ambrose; “Armonia”, alcătuit din cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Mihai David” – Negreşti; “Corul Steluţelor”, alcătuit din elevi de la Şcoala Gimnazială “Mihai David”-Negreşti; “Corul Zorilor”, alcătuit din elevi de la Şcoala Gimnazială Valea Mare, sub coordonarea profesorului Gheorghe Stan; “Cetina” de la Şcoală cu clasele I-VIII Vultureşti, precum și elevi de la Şcoala Gimnazială “Andone Cumpătescu” Rafaila; Ansamblul “Firicelul”, coordonat de preot Virgil Dudău; Ansamblul “Tradiţii” de la Şcoala Gimnazială Băceşti; corul Şcolii Gimnaziale Dumești; corul Şcolii Gimnaziale Todirești şi corul elevilor de la Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” din Negreşti.

Corurile de colindători au încântat asistența din care au făcut parte preoți din Negrești, părinți și copii. Festivalul de colinde a fost sponsorizat de către Mitropolia Germaniei, Europei Centrale şi de Nord aflată în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Mihai David” Negreşti, acesta constând în burse de 25 euro pentru 140 de copii şi o masă caldă la cantina Liceului Tehnologic “Nicolae Iorga” din Negreşti. Tot în aceste zile, 205 copii bursieri și alți copii din Negrești, precum și ceilalți 100 de copii bursieri ai Mitropoliei Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, din împrejurimile Botoșaniului, vor primi bonuri valorice pentru încălțăminte, oferite prin bunăvoința domnului Heinrich Deichmann, directorul fabricii de încălțăminte „Deichmann” din Essen – Germania, un binecunoscut filantrop.

În această perioadă, elevii Şcolii Gimnaziale “Mihai David” din Negreşti vor merge la persoane în vârstă, care sunt bolnave şi singure, cu daruri constând în alimente.

Comentarii Facebook


Știri recente