Federația Filantropia în ședință anuală: „Continuitate și calitate” au fost recomandările Părintelui Patriarh

După ședința anuală, care a avut loc joi la Centrul de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din Capitală, membrii Federației Filantropia au avut o întrevedere cu Patriarhul României care le-a recomandat să pună accent pe continuitate și calitate.

„Este bine ca în activitățile noastre, chiar dacă nu dezvoltăm multe lucrări, cele pe care le realizăm din punct de vedere filantropic să aibă continuitate și calitate. Unii încep cu entuziasm și sfârșesc lamentabil”, a avertizat Preafericirea Sa.

Făcând referire la administrarea instituțiilor sociale, Patriarhul a amintit și de aspectul financiar care influențează numărul activităților. „Dar minunea constă în faptul că unele din aceste unități filantropice realizează multe lucrări cu bani puțini”, a subliniat Părintele Patriarh.

„Aceasta înseamnă nu numai o artă, ci și experiența harului”, a remarcat Patriarhul, amintind că instituțiile filantropice trebuie să funcționeze după principiul văduvei din Sarepta Sidonului:

„N-a văzut nimeni bidoane sau cisterne cu ulei și nici tone de făină, dar important este că nu s-a terminat nici uleiul și nici făina. Este vorba de dinamica unui lucru mic care însă poate ajuta mult pe termen lung”.

Anterior întâlnirii de la Palatul Patriarhiei membrii Federației Filantropia s-au întrunit în ședință anuală sub președinția Pr. Ciprian Ioniță, consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic al Patriarhiei Române.

Lucrările ședinței anuale de joi, 19 aprilie 2018, au fost deschise prin binecuvântarea oferită de PS Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal.

„În cadrul evenimentului au fost prezentate activitățile desfășurate în teritoriu în anul precedent și au fost aprobate noi proiecte care pun în lumină viața socială a Bisericii”, a declarat Părintele Ciprian Ioniță pentru Radio Trinitas.

Pr. Ciprian Ioniță, Președintele Federației Filantropia, a amintit că în 2017 au fost aprobate două mari proiecte care urmează a fi implementate: unul privitor la formarea asistenților sociali prin Programul Erasmus, și altul, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, pentru dezvoltarea unei politici publice alternative.

Federaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și reuneşte 18 din cele mai active asociaţii şi fundaţii care lucrează în domeniul social în eparhiile Patriarhiei Române.

Misiunea Federaţiei este să sprijine Biserica în lucrarea ei social-filantropică săvârşită pentru oameni şi comunităţile lor, în spiritul învăţăturii creştine.

Foto credit: ZL

Comentarii Facebook


Știri recente