Excursie gratuită pentru copiii din cadrul Centrului de Zi din Roșia de Secaș

Copiii din în cadrul Centrului de Zi „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș au participat recent la o excursie pe Valea Oltului, informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba. Sub supravegherea atentă a şase însoțitori de grup, cei 25 de beneficiari ai Centrului de Zi au vizitat și s-au rugat la Mănăstirile Cozia, Turnu, Dintr-un lemn și Bistrița.

În perimetrul acestor vetre monahale am vizitat muzeele mănăstirilor iar copiii și-au pus dorințele în fața icoanelor făcătoare de minuni. Beneficiarii noştri s-au bucurat apoi de popasurile făcute în orașele Râmnicu Vâlcea și Căciulata, unde nu au ezitat să își procure suveniruri. La întoarcerea spre casă copiii și-au exprimat regretul că o zi atât de frumoasă, cu peisaje și locuri superbe pe care le-au vizitat s-a încheiat prea repede a mărturisit părintele coordonator Ovidiu-Nicolae Pop, protopopul protoieriei Blaj.

Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nicolae” Roșia de Secaș a fost înfințat în anul 2004 şi este coordonat de părintele Ovidiu-Nicolae Pop, paroh al parohiei Ortodoxe Roșia de Secaș și protopop al Protopopiatului Ortodox Blaj. Acest centru funcţionează în cadrul unui parteneriat încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Primăria comunei Roșia de Secaș și Parohia Ortodoxă Roșia de Secaș. Benficiari ai acestui centru sunt 25 de copii din comunitatea Roşia de Secaş care provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar. Aceştia beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor, consiliere socială, psihologică și pastorală dar şi de servicii educative și de socializare.

Spectacol dedicat beneficiarilor Serviciului de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Roşia de Secaş, Alba – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente