Spectacol dedicat beneficiarilor Serviciului de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din Roşia de Secaş, Alba

Copiii din Centrul de Zi „Sfântul Ierah Nicolae” din Roşia de Secaş, judeţul Alba, au organizat, cu ocazia zilei de 8 martie, un spectacol pentru persoanele vârstnice ocrotite în cadrul Serviciului de îngrijire la domiciliu din localitate. Copiii au suţinut un spectacol artistic cu pricesne, cântecele şi poezii despre mamă, iar în final au dăruit celor 23 de bătrâne mărţişoare, felicitări şi flori, după cum informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită în fiecare an la data de 8 martie, şi a fost un prilej de bucurie pentru persoanele vârstnice beneficiare ale Serviciului de îngrijire la domiciliu, multe dintre acestea femei singure şi cu grave probleme sociale.

Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a fost înfinţat în anul 2008, are un număr de 25 de beneficiari şi face parte din reţeaua de servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, coordonată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Scopul acestui serviciu social este de a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, singure, bolnave, sărace, aflate în stare de semidependenţă. Centrul de zi „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a unui număr de 25 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Aceştia provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar, iar în cadrul centrului beneficiază zilnic de o masă caldă, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar.

Comentarii Facebook


Știri recente