Examen de capacitate preoțească la Buzău

La Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul din Buzău, s-a desfășurat, marți, 20 septembrie 2016, o nouă sesiune a examenului de capacitate preoțească pentru 16 absolvenți de Teologie Pastorală care doresc să ocupe un post clerical vacant în cadrul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, după cum ne-a precizat Dragoş Olteanu, Consilier mass-media şi purtătorul de cuvânt al Eparhiei.

Comisia de evaluare a fost formată din consilieri eparhiali și profesori de Teologie de la Seminarul buzoian: Pr. Prof. Dr. Gheorghe Sava-Popa – directorul Seminarului Teologic din Buzău, Pr. Alin Leontin Balica – consilier la Sectorul Administrativ-bisericesc, Pr. Prof. Nicolae Moraru – consilier la Sectorul Cultural, Pr. Prof. Cristian Marius Dima – consilier la Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul, Dl Gianin Cristian Oprea – profesor de muzică, și Pr. Gabriel Gherghe.

Examinarea a constat dintr-o probă scrisă şi una orală. La proba scrisă, candidaţii au avut de tratat un subiect de Teologie Dogmatică, iar la proba orală le-au fost verificate cunoştinţele pastoral-misionare, sacramental-liturgice şi de administraţie bisericească.

Examenul de capacitate preoțească este valabil doi ani de zile pentru cei care obţin note între 9 și 10 sau un an de zile pentru cei care obţin note între 7 și 9.

Comentarii Facebook


Știri recente