Evenimente religioase la Buzău

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat Sfânta Liturghie în noua Catedrală arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” din Buzău. De asemenea, Chiriarhul locului a sfințit Capela cu hramul „Învierea lui Lazăr” și a binecuvântat lumânărarul ridicat în imediata vecinătate a lăcașului de cult, informează TRINITAS TV.

La contribuția financiară pe care Centrul Eparhial Buzău a avut-o la ridicarea lăcașului de cult sfințit în această zi, s-a adăugat munca benevolă a pictorului Petre Brașoveanu care a fost distins cu Diploma și Insigna eparhială.

La slujbele oficiate au participat numeroși credincioși din municipiul Buzău, aceștia putând trece prin Sfântul Altar spre a se închina și săruta Sfânta Masă în piciorul căreia au fost așezate, conform tradiției bisericii noastre, moaște de sfinți martiri.

Noua Catedrală Arhiepiscopală din Buzău a fost târnosită la data de 8 noiembrie 2009 de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, prilej cu care Eparhia Buzăului și Vrancei a fost ridicată la rangul de Arhiepiscopie.

Comentarii Facebook


Știri recente