Eveniment la Facultatea de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu

Luni, 12 decembrie 2016, Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu a găzduit susţinerea a două teze de doctorat.

Susţinerea acestora a avut loc în aula Ioan Meţianu, prezenţi de faţă fiind profesori, studenţi şi un public numeros. Ambele teze au fost realizate sub coordonarea părintelui arhidiacon Ioan Ica jr, ne-a precizat teologul Colniceanu Georgian.

Prima lucrare de doctorat a avut că titlu Natură teologhisirii în gândirea Sfântului Maxim Marturiristorul şi a fost realizată de părintele Nectarie Dărăban. Cercetarea propune o analiză a modului în care sfântul Maxim Mărturisitorul face teologie.

A două lucrare susţinută a avut că titlu Europa christiana şi spiritualitatea ortodoxă a mileniului III, contemporaneitate, tradiţie şi viaţă eclesiala fiind realizată de Alexandru Constantin Chituta. Lucrarea abordează o tematică largă a Europei, a relaţiei dintre Stat şi Biserica, dialog şi comuniunea, problema emigranţilor, prezenţa islamului în bătrânul continent, antropologie şi importantă prezenţei Ortodoxiei în Europa.

La final, în capela Sfântul Nichita Romanul din cadrul Facultăţii de Teologie ambii candidaţi au depus jurământul.

Comentarii Facebook


Știri recente