Eveniment | La Biblioteca Sfântului Sinod au fost lansate două albume de artă bisericească (VIDEO)

Lansare carte Biblioteca Sf. Sinod (4)

,,Sfântul Cuvios Pafnutie – Pârvu zugravul: tradiție și modernitate în arta brâncovenească” și ,,Iconostase din București. Secolele XVII-XIX” sunt titlurile celor două albume de artă bisericească lansate miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod. La eveniment au fost prezenți: Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar şi specialiști în istoria artei eclesiale.

Volumele publicate la Editura ,,Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei pun în evidență valoarea și frumusețea picturii bisericești. În primul album sunt evidențiate personalitatea și lucrările Sfântului Pafnutie-Pârvu Zugravul, în cel de-al doilea sunt prezentate 15 iconostase, care marchează în special epoca brâncovenească.

Autoarele celor două volume au primit, cu această ocazie, Diploma de onoare „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Cele două lucrări vin în sprijinul specialiștilor în artă și restaurare, al istoricilor care vor să cunoască monumentele de artă ale capitalei, dar și al credincioșilor care se închină cu evlavie sfintelor icoane.

Foto credit: Mihnea Păduraru/ZL

Comentarii Facebook


Știri recente