Evanghelia Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți

Biserica Ortodoxă se va afla, mâine, 27 februarie, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. La Sfânta Liturghie va fi citită pericopa din Evanghelia după Matei, capitolul 25, versetele de la 31 la 46.

„Pericopa evanghelică ne vorbește despre o despărțire definitivă a oamenilor buni de cei răi. Dacă până la această judecată drepții și păcătoșii petrec împreună înaintea lui Dumnezeu în momentul Judecății finale lucrurile vor fi despărțite pentru totdeauna. Drepții vor fi așezați de-a dreapta, adică li se va dărui Împărăția Cerurilor, pregătită de la întemeierea lumii, iar păcătoșii vor fi izgoniți de la fața lui Dumnezeu în focul cel de veci”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, după cum ne informează TRINITAS TV.

Această duminică mai este numită și a Lăsatului Sec de Carne. Începând de luni, 28 februarie, creștinii ortodocși intră în Săptămâna Albă, care precede începutul Păresimilor și este menită să îi pregătească pe credincioși pentru perioada de pocăință și post care va urma.

„Biserica, prin perioada în care ne așează, ca o mamă ne ia de mână și ne ajută să intrăm în împărăție încă de aici de pe pământ să ne căim, să ne mărturisim păcatele noastre, să ne împărtășim de dragostea și iertarea lui Dumnezeu, să ne facem părtași firii lui Hristos prin împărtășirea cu Sfintele Taine”, a mai subliniat Preasfinția Sa.

Postul Mare sau al Sfintelor Paști va începe, anul acesta luni, 7 martie.

Comentarii Facebook


Știri recente