Evaluare a proiectului european Forte

Patriarhia Română, prin Sectorul Social-filantropic, și Federația Filantropia au organizat ieri, 24 noiembrie 2011, un workshop de prezentare a raportului final de evaluare a proiectului european „Forte – formare trainică pentru parteneriat social”. La întâlnire au participat formatori și participanți în cadrul acestui proiect din cele nouă eparhii din țară unde programul proiectului este implementat.

După cum informează „Ziarul Lumina”, workshop-ul de prezentare a raportului final de evaluare a proiectului european ‘Forte – formare trainică pentru parteneriat social’ s-a desfășurat în cadrul generos al Sălii ‘Conventus’ din Palatul Patriarhiei. Etapa desfășurată ieri a fost precedată de evaluări realizate la nivelul fiecărei eparhii implicate în cadrul proiectului ‘Forte’. Au fost prezentate concluziile acestor evaluări locale, fiind și un bun prilej de a împărtăși experiența pe care formatorii și participanții au dobândit-o. Întâlnirea a fost condusă de părintele Dorel Moțoc, consilier patriarhal, coordonator proiecte în cadrul Sectorului Social-filantropic al Patriarhiei Române, în deschiderea lucrărilor participând și Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal. Părintele Dorel Moțoc a explicat că proiectul ‘Forte’ urmărește consolidarea capacității organizatorice și administrative în cadrul eparhiilor implicate, în vederea unei mai bune implementări a proiectelor sociale.

„Patriarhia Română și Federația Filantropia derulează în parteneriat mai multe proiecte cu finanțare europeană. Proiectul ‘Forte – formare trainică pentru parteneriat social’ este printre acestea. El se extinde pe nouă eparhii și Administrația patriarhală, a intrat în anul doi de activitate și urmărește consolidarea capacității organizaționale a eparhiilor în ceea ce privește dezvoltarea și administrarea de servicii sociale și, în același timp, dezvoltarea capacității administrative. Este un proiect cu specific transnațional pentru că avem și parteneri din spațiul european’, a spus pr. Dorel Moțoc. Eparhiile participante la acest proiect sunt: Arhiepiscopia Sibiului, Arhiepiscopia Timișoarei, Arhiepiscopia Alba Iuliei, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Oradiei, Episcopia Severinului și Strehaiei, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii.

Preasfințitul Ciprian Câmpineanul a spus că aceste proiecte sunt foarte importante pentru că ilustrează implicarea Bisericii Ortodoxe Române în rezolvarea problemelor sociale.

„Este îmbucurător faptul că prin Federația Filantropia a Patriarhiei Române s-a reușit obținerea finanțării pentru câteva proiecte foarte importante, care au dat posibilitatea Bisericii să-și facă mult mai evidentă prezența în societate, și din acest punct de vedere al serviciului social. Se cuvine să-i felicităm pe toți cei care au arătat consecvență în muncă și care au arătat totodată pasiune pentru activitățile social-filantropice care presupun foarte multă dăruire, jertfă, efort și foarte multă credință, pentru că nu poți să duci la bun sfârșit o lucrare în beneficiul omului căzut între tâlharii veacului care-l străbatem dacă nu ai credință puternică, nădejde și nu ești dispus să te jertfești pentru celălalt, faptele însemnând o confirmare a credinței mărturisite”, a spus Preasfințitul Ciprian Câmpineanul.

Comentarii Facebook


Știri recente