Etapa finală a Proiectului educaţional „Credinţa şi literatura exprimată prin pictură”

În cadrul Programului ,,Bucuria credinței”, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Teoretic Grigore Tocilescu din Mizil, în parteneriat cu Protoieria Urlați, Primăria orașului Mizil, Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Centrul Cultural Adrian Păunescu, Liceul Tehnologic Tase Dumitrescu, Fundația Răul și copiii, Fundația Suflet pentru suflet, Clubul copiilor Marian Frangulea, Fundația Sfânta Filofteia, Centrul de formare Europe direct, organizează etapa finală a Proiectului educațional ,,Credința și literatura exprimată prin pictură”, (concurs-expoziție-creație literară și religioasă), ediția a III-a, în data de 7 martie 2015, la Sala de festivități a Liceului TehnologicTase Dumitrescu, după cum ne-a transmis Cristinel Rusu.

Concursul are ca scop dezvoltarea gustului estetic și al creativității pentru Artă și Literatură, fiind adresat elevilor din clasele O-XII de la Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Teoretic Grigore Tocilescu din Mizil, instituțiilor școlare din țară, copiilor cu aptitudini și înclinații pentru arta plastică și literatură. Lucrările au o tematică literară și religioasă și sunt realizate pe sticlă, lemn, hârtie, pânză și colaje. Fiecare instituție școlară va participa cu cele 4 lucrări câștigătoare de la etapa pe școală, iar premierea se va face pe 3 secțiuni, în funcție de rezultatele obținute.

Prin acest proiect educațional s-a urmărit promovarea valorilor religioase, culturale și estetice fundamentale absolut necesare în dezvoltarea armonioasă și firească a fiecărui elev.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente