Episcopul Tulcii, în vizită la Avezzano

Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, s-a aflat, în perioada 8-11 aprilie, în Italia, la Avezzano, răspunzând invitației credincioșilor de aici și a părintelui Daniel Mititelu de a oficia Sfânta Liturghie arhierească și de a dărui parohiei părticele din moaștele ocrotitorilor sfântului lăcaș, Sfinții Mucenici Epictet și Astion, informează „Ziarul Lumina”.

În prima zi în Italia, PS Episcop Visarion s-a întâlnit cu Preasfințitul Siluan, Episcopul Italiei, la reședința din Via Ardeatina, iar seara, Preasfinția Sa a săvârșit în biserica românească din Avezzano Denia Acatistului Bunei Vestiri a Maicii Domnului. A doua zi, sâmbătă, 9 aprilie, după Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a fost primit de către Excelența Sa episcopul catolic Pietro Santoro la reședința acestuia din centrul orașului Avezzano. Subiectul discuției a fost viața bisericească din România, dar și noua parohie românească din Avezzano.

La 10 aprilie, Episcopul Tulcii a fost întâmpinat de preoți și credincioși în fața bisericii din Avezzano, fiind prezentate și dăruite pentru totdeauna părticele ale moaștelor Sfinților Mucenici Epictet și Astion. Sfânta Liturghie arhierească a fost un prilej de rugăciune, binecuvântare și comuniune. În cuvântul de învățătură, PS Visarion a afirmat legătura dintre țară și românii din Italia uniți prin aceeași limbă și credință. ‘Sfinții Mucenici Epictet și Astion vă vor însufleți întru apărarea dreptei credințe și întru păstrarea tradițiilor noastre străbune ajutându-vă să rămâneți și aici, pe meleaguri îndepărtate, aceiași buni români și buni creștini ortodocși ca și înaintașii dumneavoastră, trăind în pace și armonie cu ospitalierul popor italian’, a spus PS Visarion.

În aceeași zi, episcopul a mers în localitatea Scerne din Pineto, unde s-a întâlnit cu pr. protopop Gelu Porumb, și a vizitat biserica parohială închinată Sfinților Transilvăneni și Biserica catolică Giovanni XXIII. În ziua de pomenire a Sfântului Calinic de la Cernica, PS Episcop Visarion a săvârșit Liturghia Darurilor mai Înainte Sfințite în biserica din Avezzano. În finalul vizitei, în Parohia românească din Italia, Episcopul Tulcii a mărturisit că ‘ne-a impresionat mult credința jertfelnică a acestor oameni, care departe de țara lor își păstrează tradițiile și obiceiurile, cercetând sfânta biserică și ajutând-o după puterile lor. Deși aflați la mii de kilometri de obârșia lor, acești credincioși sunt mai aproape de Dumnezeu, trăiesc credința cu intensitate și sunt bucuroși de faptul că se regăsesc în comuniunea strămoșilor, în biserică, unde îl laudă pe Creator în limba română, străduindu-se să întruchipeze mesajul Evangheliei spre fericirea lor, atât cea vremelnică, cât și cea veșnică’.

Comentarii Facebook


Știri recente