Episcopul Siluan al Ungariei a binecuvântat cu Agheasmă Mare instituţiile româneşti din Giula

Episcopul Siluan al Ungariei a binecuvântat marţi, prin stropirea cu cu Agheasmă Mare, instituţiile româneşti din Giula. 

În demersul său, ierarhul a fost însoţit de câţiva clerici. Cu toţii au respectat măsurile de protecție împotriva Covid-19.

Părintele Episcop a trecut pe la instituţiile româneşti, unde a fost întâmpinat de membri din conducere, de personal, dar și de numeroși elevi și copii de la Școala și Grădinița Românească din Giula.

Au fost sfințite sediul Consulatului General al României la Giula și Reședința Domnului Consul General, Grădinița Românească, Școala Generală, Căminul de elevi și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”, Muzeul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Centrul de Documentare și Informare al AȚRU, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria (UCRU), sediul Săptămânalului „Cronica” al AȚRU, și casa Doamnei Preotese Veturia Ardelean, soția vrednicului de pomenire Părinte Vicar Eparhial Pavel Ardelean.

„Cu toții au primit cu multă bucurie și nădejde binecuvântarea adusă prin stropirea cu Agheasmă Mare și revărsată cu îmbelșugare, în aceste zile, peste dreptmăritorii creștini din lumea întreagă”, a spus Episcopul Siluan.

A devenit tradiţie ca, la câteva zile după Sărbătoarea Botezului Domnului, Episcopul Siluan al Ungariei să binecuvânteze cu Agheasmă Mare instituţiile româneşti din Giula.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente