Sari la conținut

Episcopul Siluan al Italiei, decorat de Președintele României

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a conferit Episcopului Siluan al Italiei Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria G – „Cultele”.

Episcopul Ortodox Român al Italiei este decorat „în semn de recunoaștere și apreciere a importantei sale activități pastoral-misionare și social-filantropice, pentru rolul avut în integrarea comunităților ortodoxe române în mediul ţărilor de adopţie şi susţinerea dialogului interconfesional, precum și pentru întreprinderea unor acțiuni de impact destinate celor afectați de actuala criză epidemiologică”.

Decretul privind decorarea a fost semnat de Klaus Iohannis luni, 24 august. La începutul lunii august, președintele a conferit o distincție și Arhiereului vicar Atanasie de Bogdania.

Preasfințitul Părinte Siluan, în vârstă de 50 de ani, este din 2008 Episcop al Italiei.

Ierarhul este originar din Gura Râului, judeţul Sibiu, fiind al patrulea din cei 6 copii ai Preotului Gheorghe Șpan și Preotesei Emilia Șpan. Vezi mai multe detalii biografice aici.

Episcopia Italiei în pandemie

Mulți dintre românii aflați la muncă în Italia au o situație materială precară iar efectele crizei coronavirus i-a adus la limită. În acest context, mare parte dintre ei au găsit sprijin la parohiile românești din Peninsulă.

Parohiile au avut în vedere furnizarea produselor alimentare de primă necesitate, dar și medicamente, produse de igienă sau bani. Un alt tip de sprijin oferit se referă la plata chiriei pentru românii fără posibilități.

Totodată, comunitățile parohiale s-au solidarizat și în sprijinirea spitalelor din Italia, dar și a celor din România.

De asemenea, clericii și misionarii de la Centrul Eparhial din Roma și de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului au avut în grijă mai multe persoane izolate la domiciliu dar și familiile din casele de găzduire a copiilor din România cu boli deosebit de grave.

Mai multe detalii în raportul transmis de Episcopia Italiei.

Foto credit: Familia Ortodoxă

Comentarii Facebook


Știri recente