Episcopul Macarie a oferit 100 biciclete copiilor din Copșa Mică

Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a oferit personal celor 100 de copii care provin din familii cu posibilități materiale reduse din Copșa Mică 100 bicicletele achiziționate în urma proiectului „Pedalând pentru viață”.

Cu acordul ierarhului locului, Mitropolitul Laurențiu al Ardealului, Episcopul Macarie s-a aflat joi, 21 iunie 2018, la Copșa Mică, regiune în care sunt derulate de Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord în parteneriat cu Arhiepiscopia Sibiului, mai multe programe sociale.

Bicicletele au fost achiziționate de la o fabrică din România, în urma colectei organizate printre credincioșii români și scandinavi din Europa de Nord, precizează comunicatul Episcopiei remis Agenției de știri Basilica.

Bicicletele au fost binecuvântate și stropite cu agheasmă după o slujbă de mulțumire oficiată de ierarh în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Copșa Mică.

”Oferim 100 biciclete copiilor sărmani
pentru cei 100 de ani de Românie.

Oferim 100 de biciclete copiilor sărmani pentru cei 100 de ani de Românie. Nădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin bunăvoința fraților noștri din Europa de Nord, să continuăm seria programelor sociale dedicate copiilor din Copșa Mică”, a spus Preasfinția Sa.

Preasfințitul Părinte Macarie i-a îndemnat pe copii să se roage îngerului lor păzitor pentru a fi ocrotiți când vor folosi bicicletele și să se roage pentru cei care le-au făcut bine.

Copii s-au rugat împreună cu ierarhul rostind rugăciunile Tatăl nostru, Născătoare de Dumnezeu și Îngerașul.

La final a avut loc un moment festiv în care coordonatorul acțiunilor caritabile derulate de Episcopia Europei de Nord în zona Copșa Mică, Pr. Petru Acatrinei de la Valea Viilor, dar și unul din copiii care au beneficiat de biciclete, și-au serbat ziua nașterii.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente