Episcopul Hușilor a petrecut seara de Crăciun cu oamenii străzii

Preasfințitul Părinte Igantie a mers în seara de Crăciun la Centrul de noapte din Bârlad unde se adăpostesc oamenii străzii din municipiu.

Ierarhul le-a dus mâncare caldă, a luat cina cu ei, le-a ascultat poveștile de viață și suferințele. A avut un cuvânt bun pentru fiecare dintre ei şi i-a încurajat să treacă cu bine peste încercările vieţii.

„Le-a servit bucatele delicioase și încă aburinde, iar ei l-au îndemnat pe Ierarh să ia loc pe unul din paturile înghesuite în camera lor ponosită. Unii și-au spus povestea, alții s-au plâns de traiul greu, iar câțiva nu conteneau să se mire că tocmai ei, cei 23 de oameni ai străzii din Bârlad, de Crăciun, iau masa chiar cu Episcopul Ignatie al Hușilor”, se menţionează într-un cotidian local.

Gestul nu este singular printre ierarhii Bisericii Ortodoxe Române. Mitropolitul Banatului şi-a serbat anul acesta onomastica împreună cu oamenii fără locuinţă.

Ierarhul le-a oferit o masă caldă, peste 250 de articole vestimentare și cozonaci celor 35 de persoane aflate în aşezământul de noapte din Timişoara.

„Nu este nimic excepțional, pentru mine este normalitate și ar trebui cât mai des să facem astfel de acțiuni, pentru că vedeți că acești oameni sunt părăsiți, sunt oameni ai străzii”, declara ierarhul pentru pressalert.ro.

Foto credit: Vremea nouă

Comentarii Facebook


Știri recente