Episcopul Canadei: Entuziasmul tinereții, gândirea armonioasă și bucuria curată sunt binevenite în Biserică și în societate

Episcopul Ortodox Român al Canadei a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a tineretului în care subliniază că „entuziasmul tinereții, gândirea armonioasă și bucuria curată sunt îndreptățite și binevenite în Biserică și în societate”. 

Episcopul Ioan Casian a transmis aprecieri pentru acțiunile și inițiativele tinerilor, la nivelul asociațiilor de tineret ROYA, al școlilor parohiale, al activităților Departamentului de Educație. Ierarhul le-a adresat tinerilor mai multe îndemnuri.

Mesajul integral:


Iubiți tineri,

Din anul 1999 încoace pe data de 12 august sărbătorim Ziua Internațională a Tineretului. În această zi suntem îndemnați să ne concentrăm asupra dificultăților cu care se confruntă tinerii din întreaga lume.

Creată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) pentru a contribui la conștientizarea problemelor tinerilor, obiectivul zilei este de a amplifica mesajul despre nevoia de acționa în favoarea solidarității intergeneraționale.

Acesta este un moment special în care vă îndemnăm să reflectați cu multă profunzime asupra sfaturilor și îndemnurilor pe care Biserica și Sfinții Părinți le pun înaintea voastră. Este nevoie să luați aminte la nevoia de a vă implica în societate și în familie ajutând și având grijă de părinții și bunicii voștri, cei care împreună cu Biserica sunt arhitecți de suflete și caractere creștine.

Totodată este un moment special pentru a sărbători acțiunile și inițiativele voastre ale tinerilor, la nivelul asociațiilor de tineret ROYA, al școlilor parohiale, al activităților Departamentului de Educație. Uniți în rugăciune, nădăjduim să simțiți că aparținem noi toți unei Biserici vii și lucrătoare, devenind luminători în lumea secularizată ce ne înconjoară, păstrând și dăruind curat și necondiționat dragostea creștină.

Învățăturile bisericii și comorile de gândire lăsate de Sfinții Părinți vă va ajuta să depășiți orice greutate care va părea de netrecut, vă va arăta că nu sunteți singuri sau izolați, ci mereu păziți de Hristos. De aceea să Îl iubiți și să-L simțiți aproape pe Hristos ca pe un frate, prieten și părinte și astfel veți avea lumea toată lângă voi.

Vă îndemn să cultivați și să păstrați comoara prieteniei cu sinceritate și fidelitate; să respingeți și să descurajați orice formă de desconsiderare a aproapelui; să cultivați frumosul, să fiți nobili în gândire și sădiți lumină în tot ce întreprindeți.

Fiți buni, darnici, înțelepți și urmați chipul prieteniei în Hristos – „Voi sunteți prietenii mei… v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute” (Ioan 15, 14-15).

În relațiile voastre cu părinții și bunicii să fiți cuvânt care mângâie și mână care ajută. Faptele și gândurile să vă fie smerite. Să fiți smeriți față de părinții voștri, față de profesori și față de colegi așa cum cel dintâi mucenic al smereniei, Hristos a fost. Aveți încredere deplină în ajutorul Lui.

Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale, ci fă-te pildă credincioșilor cu cuvântul, cu purtarea, cu dragostea, cu duhul, cu credința, cu curăția.” (I Timotei 4, 12).

Entuziasmul tinereții, gândirea armonioasă și bucuria curată sunt îndreptățite și binevenite în Biserică și în societate. Păstrați-le vii și sporiți în ele!

Voi sunteți cei care întrețineți flacăra credinței ortodoxe străbune aici în Canada. Voi sunteți binecuvântare pentru familie, Biserică și societate.

Ne rugăm lui Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți și să vă facă vase alese ale credinței spre bucuria Ortodoxiei întregi.

Să fiți binecuvântați întru tot lucrul bun!

Cu părintești binecuvântări întru Hristos Domnul,

† Ioan Casian
Episcopul Ortodox Român al Canadei, Saint-Hubert, 12 august 2022


Sursă foto: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente