Episcopii din Creta își exprimă îngrijorarea față de vandalizarea bisericilor

Sfântul Sinod al Bisericii Cretei a emis marți un comunicat la finalul ședinței de lucru din Heraklion în care își exprimă îngrijorarea față de înmulțirea cazurilor de furt și vandalizare a bisericilor din insulă.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al Bisericii, episcopii și-au exprimat „profunda îngrijorare față de creșterea furturilor și vandalizărilor mănăstirilor și bisericilor din întreaga insulă Creta, locuri închinate cinstirii lui Dumnezeu și sfințite de rugăciunea și evlavia oamenilor”.

Sfântul Sinod s-a adresat deja autorităților statului referitor la aceste delicte însă va emite în scurt timp o enciclică sinodală în care vor fi oferite instrucțiuni corespunzătoare mănăstirilor și parohiilor din insula Creta.

În același timp, episcopii ortodocși îndeamnă toată lumea „să contribuie la protejarea și păstrarea sfintelor locașuri”.

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Cretei au reamintit credincioșilor că în timpul verii există riscul apariției incendiilor care „distrug creația lui Dumnezeu și amenință viețile și proprietățile oamenilor”.

În încheiere, părinții sinodali și-au exprimat bucuria pentru alegerea Arhimandritului Miron Ktistakis în demnitatea de Mitropolit al Noii Zeelande de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice.

Foto: Nea Kriti

Comentarii Facebook


Știri recente