Un arhimandrit cretan, student la medicină, a fost ales Mitropolit de Noua Zeelandă

Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice l-a ales joi pe Arhimandritul Miron Ktistakis în demnitatea de Mitropolit al Eparhiei Ortodoxe Grecești din Noua Zeelandă, anunță Patriarhia într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

Arhimandritul ipopsifiu Miron este predicator al Arhiepiscopiei de Creta și student la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Creta.

La propunerea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, fostul Mitropolit de Noua Zeelandă, Amfilohie Tsoukos, a fost desemnat Mitropolit de Ganos (astăzi Gaziköy în Turcia) și Chora.

Potrivit Agenției de știri Romfea, hirotonia întru arhiereu a Mitropolitului-ales Miron va avea loc cel mai probabil în data de 11 iulie 2018.

Date biografice

Miron Ktistakis s-a născut în data de 15 septembrie 1969 în insula Creta.

A absolvit Universitatea de Agricultură din Atena în 1993, urmând studii postuniversitare la Institutul Agronomic din Chania.

În 1996 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului – Agarathos, fiind hirotonit ierodiacon anul următor.

În 2001 a fost hirotonit ieromonah. În același an a absolvit Facultatea de Teologie din cadrul Universității Naționale și Capodistriene din Atena.

În prezent este student în ultimul an la Facultatea de Medicină din cadrul Universității din Creta.

În 2015 a fost numit predicator al Arhiepiscopiei Cretei.

Foto: Orthodoxia.info

Comentarii Facebook


Știri recente