Emisiune de timbre cu mănăstirea Antim

În 2013, Ziua Mărcii Poștale Românești este sărbătorită printr-o emisiune de mărci poștale dedicată spiritualității românești și frumuseților ecleziastice de pe teritoriul României.

Sărbătorind împlinirea a trei secole de existență a Mănăstirii Antim, Romfilatelia introduce în circulație emisiunea de mărci poștale Mănăstirea Antim – 300 de ani de la începerea construcției.

„În urmă cu 300 de ani mitropolitul Antim Ivireanul punea piatra de temelie a acestui minunat lăcaș de cult, iar, așa cum spunea și Nicolae Iorga, este opera unui arhiereu artist, realizatorul unei sinteze artisitice. A realizat această sinteză nu numai în condițiunile bisericii Antim, ci și în viața însăși. Un monument de arhitectură minunat unde în 1820 Tudor Vladimirescu și-a redactat aici proclamația către țară. De asemenea, monahul David și-a cusut aici steagul tricolor al Revoluției. Am colaborat foarte bine cu slujitorii Bisericii, cu conducerea Patriarhiei și în mod special aș dori să mulțumim Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române pentru tot sprijinul acordat”, a precizat pentru TRINITAS TV Cristina Popescu, director general Romfilatelia.

Emisiunea aniversară se bucură și de un produs filatelic special.

„Deja am tipărit două timbre care sunt dedicate emisiunii, dar putem spune că emisiunea este îmbogățită cu un set de minicoli de patru timbre, un album minunat care are deja o coliță specială numai în acest produs. Special este o imagine a schiței făcută chiar de Antim Ivireanul și nu în ultimul rând veți putea pe coliță chiar melcul care este simbolul credinței și smereniei, fiind câteva din micile lucruri foarte importante de arhitectură și de simbolistică care marchează acest important eveniment”, a mai explicat Cristina Popescu.

Începând cu ziua de luni, 15 iulie 2013, emisiunea de mărci poștale Mănăstirea Antim – 300 de ani de la începerea construcției va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din București și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente