Editura Cuvântul Vieții: Portretul din mărturii al Preotului Nicolae Burlan, ctitor și duhovnic

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a publicat volumul „Preotul Nicolae Burlan, Ctitor și Duhovnic”.

Apărut la un an de la trecerea spre cele veșnice a pr. Nicolae Burlan, volumul prezintă o serie de mărturii despre fostul paroh și ctitor al bisericii „Sfânta Vineri” din cartierul bucureștean Drumul Taberei.

Cuvântul de deschidere este semnat de pr. Iustin Manta, apropiat și prieten al părintelui Nicolae Burlan.

„Așa s-a născut dorința noastră de a înmănunchea într-o carte o mare parte din mărturiile pe care le-am primit, nu pentru a construi un personaj în paradigma cultului personalității, ci considerând că luând aminte la credința Părintelui Nicolae, la lucrarea edilitară, pastoral-misionară și duhovnicească a acestuia, dar și la modul în care și-a încheiat viața, ne facem deplin ascultători ai îndemnului Sfântului Apostol Pavel ‹Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința› (Evrei 13,7).”

Volumul conține mesajele de condoleanțe transmise de Preafericitul Părinte Patriarh și de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul de la înmormântarea pr. Nicolae.

Totodată, în cuprinsul volumului se regăsesc evocări despre pr. Nicolae Burlan semnate de slujitori ai altarelor, membri familiei, ostenitori și ctitori ai bisericii „Sfânta Vineri” și enoriași.

Volumul are un număr de 232 de pagini, fiind structurat în 6 capitole, și a fost prezentat de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, în cadrul slujbei de pomenire a părintelui Nicolae din data de 6 decembrie 2021.

Preotul Nicolae Burlan a trecut la Domnul în data de 6 decembrie 2020, la vârsta de 67 de ani. A fost slujitor al Bisericii vreme de 46 de ani.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul prezentând Volumul „Preotul Nicolae Burlan, Ctitor și Duhovnic” la biserica „Sfânta Vineri” – Foto Credit: Mircea Florescu

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – www.librariacartilorbisericesti.ro, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente