Duminica Fiului Risipitor la biserica severineană „Sf. Ilie Tesviteanul”

În Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sf. Ilie Tesviteanul” din municipiul Drobeta Turnu Severin, după cum ne-a declarat Cătălin Cernătescu.

Câteva sute de credincioşi din străvechea urbe de pe malul Dunării au luat parte la slujba oficiată de arhiereu, rugându-se alături de soborul de preoţi şi diaconi pentru sănătatea sufletească şi trupească. La momentul potrivit, cei pregătiţi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos.

Răspunsurile liturgice au fost date de către grupul psaltic “Sf. Nicodim” de la Catedrala episcopală din municipiu, condus de Cătălin Cernătescu.

Prin osteneala diaconului Iulian Pruiu, specialist în sonorizări, slujba a putut fi ascultată în direct pe calea undelor şi de către credincioşii care din binecuvântate pricini nu au putut să ia parte la rugăciunea obştească. Postul de radio Lumina al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a transmis evenimentul liturgic atât pe frecvenţa 90,4 FM cât şi pe internet.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Nicodim le-a vorbit credincioşilor despre cele două tipologii umane biblice bine conturate în pericopa duminicală. Oamenii se împart, aşa cum se înţelege şi din Scriptură, între cei care fac voia lui Dumnezeu şi cei neascultători. Preasfinţia Sa a arătat că pe fiecare dintre noi ne iubeşte Dumnezeu, Care aşteaptă să ne venim în simţire asemenea fiului risipitor. De aceea, El se bucură de întoarcerea păcătosului la starea cea dintâi, de fiu ascultător, lăsându-se mângâiat de dragostea părintească.

În încheiere, părintele paroh Ioan Ovidiu Polexă i-a mulţumit Preasfinţitului Părinte Nicodim pentru aleasa bucurie prilejuită de vizita pastorală.

Comentarii Facebook


Știri recente