Două zile până la ITO 2019: Conferință de presă

În Sala Presei din cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova a avut loc marți o conferință de presă dedicată Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, ediția 2019, la care vor participa peste 2500 tineri.

În deschiderea conferinţei, Mitropolitul Irineu al Olteniei a evidențiat principalele coordonate logistice ale organizării evenimentului, precum și mesajul care va fi transmis tinerilor.

„Este un moment pentru care ne pregătim de foarte multă vreme şi iată că astăzi suntem învredniciţi ca să-i putem primi pe aceşti tineri şi să-i înconjurăm cu toată dragostea noastră ca ei să se simtă bine pe tot parcursul acestei perioade”, a declarat ierarhul.

Proiectul dedicat tinerilor se va desfășura în perioada 5-8 septembrie 2019.

„Pentru pregătirea acestui mare eveniment am avut în vedere atât partea educaţională, cea socială şi nu în cele din urmă latura culturală a acestui eveniment”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

Au mai oferit declarații dl Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova, în calitate de coorganizator, pr. Bogdan Trifu, coordonator al echipei de organizare ITO 2019, şi pr. Adrian Stănulică, responsabil pentru partea artistică în cadrul ITO 2019.

Organizatorii au prezentat principalele momente ale evenimentului și programul artistic din care fac parte nume sonore ca Felicia Filip, Tudor Gheorghe, Paula Seling etc.

ITO 2019 va avea ca motto „Cu toţii suntem un Potir! Credinţă, nădejde şi dragoste”.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși a ajuns la a șasea ediție. Edițiile anterioare au fost organizate la Baia Mare (2014), Cluj (2015), București (2016), Iași (2017) și Sibiu (2018).

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente