Diplome de vrednicie pentru angajații Centrului de Pelerinaj al Patriarhiei Române

Centrul de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” al Patriarhiei Române își sărbătorește astăzi, 29 iunie, ocrotitorul. Momentul festiv a debutat cu Sfânta Liturghie săvârșită la Catedrala Patriarhală de către Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Preasfinția Sa le-a oferit angajaților Centrului, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în semn de recunoștință pentru activitatea lor, diplome și distincții de vrednicie. Instituția aniversează și 10 ani de la înființare: un deceniu în care câteva mii de oameni au putut vizita marile centre ale creștinătății și sute de locuri încărcate de spiritualitate din țară și din străinătate.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, a hirotesit întru iconom pe unul dintre preoții ostenitori ai Centrului de pelerinaj: „În semn de recunoștință, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, am hirotesit întru iconom pe părintele Cristinel Trandafir care a lucrat multă vreme la acest Centru de pelerinaje aflat sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, după cum ne informează TRINITAS TV.

Părintele inspector Alin Hotculeanu a arătat că aceasta este o zi specială, „este ziua noastră de praznic, zi de bucurie în care am prăznuit pe Sfântul Apostol Pavel”, ocrotitorul Centrului de Pelerinaj.

A fost o zi deosebită „pentru mine personal pentru că am slujit în Catedrală și am primit această distincție ca semn de recunoaștere a efortului nostru depus în activitate de organizare și de a duce la bun sfârșit fiecare pelerinaj în parte”, a mai spus pentru Radio TRINITAS, Părintele Alin Hotculeanu, inspector la Centru de pelerinaj „Sfântul Apostol Pavel” al Patriarhiei Române.

Informații despre pelerinajele pe care le organizează Centrul, în parteneriat cu Agenția „Basilica Travel” a Patriarhiei Române, puteți afla și de pe site-ul instituției, www.pelerinaj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente