Dezbateri despre viața de familie în parohii ortodoxe clujene

Proiectul „Dezbateri despre viața de familie” se desfășoară în parohiile ortodoxe clujene cu binecuvântarea IPS Mitropolit Andrei. Întâlnirile sunt organizate de Asociația crestină Agape și au loc în lunile februarie și martie in parohiile clujene „Adormirea Maicii Domnului” și „Pogorârea Sfântului Duh”.

Prima întâlnire din acest an a avut loc în data de 6, respectiv 7 februarie, când a fost dezbătută tema „Valorile fundamentale în căsnicia creștină”. Miercuri, 13 februarie, de la ora 18, la biserica „Adormirea Maicii Domnului ” de pe strada Govora, din cartierul Mănăștur , familiile participante vor putea afla diferențele psihologice dintre bărbați și femei, precum și diverse aspecte ale căsniciei.

Aceeași temă va fi dezbătută joi seara de la ora 18 în biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, situată pe str. Meteor nr.6-8, în cartierul Zorilor. Întâlnirile vor fi săptămânale și sunt programate a se desfășura pe parcursul lunilor februarie și martie.

Domnul Mihai Coste, coordonatorul de programe al Asociației creștine Agape a oferit pentru Radio Renașterea detalii privind proiectul „Dezbateri despre viața de familie”: „Săptămâna trecută am inițiat colaborarea cu parohiile ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului din Mănăștur” și „Pogorârea Sfântului Duh din Zorilor”. Așadar, pe parcursul următoarelor șase săptămâni, până la jumătatea lunii martie, vom avea întâlniri cu familii. Aceste întâlniri constau într-un modul de șase prezentări interactive, pe teme de interes pentru viața de familie. Vorbim despre rolul soțului și al soției în căsnicie, despre valori în căsnicie, despre comunicare, conflicte și soluționarea lor ș.a. Practic, întâlnirea durează o oră și se desfășoară după vecernie, în fiecare seară, după cum a fost dinainte stabilit: miercurea în Mănăștur, la parohia Adormirea Maicii Domnului, iar joia, după vecernie, la parohia Pogorârea Sfântului Duh, în Zorilor, adică începând cu ora 18. Noi avem o prezentare sub formă de power point, pe marginea căreia interacționăm cu toți cei prezenți. La aceste întâlniri sunt așteptați familiști, în principal, de absolut orice vârstă. Ne propunem ca noi, cei tineri, să învățăm de la cei mai în vârstă. Dar, în mod deosebit, așteptăm și tineri care își propun să se căsătorească. Credem că la aceste întâlniri participanții vor afla informații importante legate de viața de familie, la ce să se aștepte în cazul în care hotărăsc să facă pasul aceasta în viața de cuplu”.

Proiectul a demarat în toamna anului trecut și s-a desfășurat până acum în patru parohii ortodoxe clujene.

Comentarii Facebook


Știri recente