Dezbatere despre tineri și criza moral-spirituală a societății, la Cercul Pastoral Berceni

„Provocările la care sunt supuși tinerii din partea unei societăți a consumerismului”. A fost tema Cercului pastoral-misionar Berceni, din Protoieria Sector IV Capitală. Lucrarea susţinută de diaconul Adrian-Constantin Oancea de la Parohia  „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” – Huedin, subliniază criza moral-spirituală a societății de astăzi în care se dezvoltă tinerii.

În referatul susţinut marți, 5 aprilie 2016, diaconul a inserat îndemnul Părintelui Gheorghe Calciu din lucrarea „Cuvintele către tineri”.

 „Vino în Biserica lui Hristos! Ca să înveți ce este inocența și puritatea, ce este blândețea și ce este iubirea. Vei afla care este rostul tău în lume, care este sensul existenței noastre. Spre stupoarea ta, vei afla că viața noastră nu sfârșește în moarte, ci în înviere; că existența noastră este spre Hristos și că lumea nu este doar un moment gol, în care să stăpânească neantul. Vei avea o nădejde și nădejdea te va face tare. Vei avea o credință și credința te va mântui. Vei avea o dragoste și dragostea te va face bun… Crede și iubește! Credința te va face liber, iubirea te unește. Vei fi liber în unirea cu Iisus Hristos și vei rămâne în dragostea Lui”

În încheierea referatului a fost prezentat mesajul Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române, din cadrul Consfătuirii Naționale a ASCOR și LTCOR din perioada 25-27 martie 2016.

,,Biserica este chemată să acorde o atenție deosebită tinerilor, apărând inocența, sinceritatea, curajul, dorința de înnoire și toate valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu pentru cultivarea demnității umane și a unei vieți sănătoase, precum și pentru căutarea mântuirii sau a vieții veșnice”. (Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Mesaj la Consfătuirea Națională a ASCOR și LTCOR, București, 25-27 martie2016

***

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa de lucru din 28-29 octombrie 2014, a declarat anul 2016 în Patriarhia Română ca „Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” și „Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografiilor bisericești” (Temei nr. 11.316/30 octombrie 2014). Tot din aceiași hotărâre aflăm și scopul misionar al proclamării anului 2016 ca An omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox  și anume: aducerea în centrul misiunii Bisericii astăzi a impactului crizei de ideal și de orientare spirituală a tinerilor în societatea secularizată și consumistă de astăzi; rolul familiei, Bisericii și Școlii în orientarea tinerilor spre însușirea valorilor morale și spirituale perene; lucrarea Bisericii în formarea spirituală a tinerilor  și educația creștină a acestora pentru misiune; importanța prezenței și participării tinerilor la viața comunității creștine; cultivarea iubirii, a prieteniei și a respectului de sine și față de aproapele prin fapte bune și ajutorarea aproapelui, se arată în referat.

Comentarii Facebook


Știri recente