Deschidere de an școlar la Centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria“ din Sânnicolau Mare

Centrul de zi pentru copii Sfânta Maria din Sânnicolau Mare și-a reînceput activitatea luni, 12 septembrie 2016, printr-un ceremonial la care au luat parte personalul educativ și copiii însoțiți de părinți. De asemenea, au mai fost prezenți și  reprezentanți ai unor firme și instituții care au sprijinit centrul de-a lungul timpului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei

Festivitatea a debutat prin oficierea unei slujbe de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți. În continuare, au urmat luări de cuvânt din partea oaspeților prezenți.

Andreea Pascu, coordonatorul centrului, a mulțumit părintelui Marius Podereu, protopop, pentru implicarea de care a dat dovada.

Mă bucur că astăzi am participat la deschiderea noului an școlar la două școli din Sânnicolau-Mare și am fost invitat și la Centrul de zi pentru copii «Sfânta Maria», care este patronat de Arhiepiscopia Timișoarei. De când sunt în acest oraș, vizitez foarte des acest centru, unde am găsit o adevărată familie, cu copii buni, cu doamne care se ocupă de ei și îi învață să devină buni creștini și buni cetățeni în societatea noastră, a precizat părintele Marius Podereu.

În încheiere, coordonatorul centrului, a adus mulțumiri participanților, tuturor instituțiilor și firmelor ce sprijină buna desfășurare a acestei unități, urând copiilor și personalului mult spor în noul an școlar.

Pentru mine, a lucra în acest centru înseamnă a învăţa continuu. Înveţi valoarea lucrului bine făcut, înveţi să împleteşti profesionalismul cu buna dispoziţie. Înveţi că, deseori, problemele personale sunt prea minore şi că trebuie să mulţumeşti mai des pentru ceea ce ai. După 3 ani de activitate, pot spune că nimic din toate acestea nu se învaţă uşor şi fără sacrificii. E greu, dar trăieşti şi bucuria pe care ţi-o face cel pe care îl slujeşti, atunci când zâmbeşte mulţumit, a spus Andreea Pascu.

La sfârșit, cei 25 de beneficiari au primit, din partea Asociației Zoppas Per Bambini din Sânnicolau-Mare, daruri constând în treninguri și ghiozdane echipate cu toate rechizitele necesare debutului noii misiuni școlare.

***

Centrul de zi pentru copii Sfânta Maria din Sânnicolau-Mare adăpostește 25 de copii proveniți din familii aflate în dificultate care beneficiază de o masă caldă, de sprijin în efectuarea temelor și de meditații pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii beneficiază de rechizite și materiale didactice. În cadrul centrului, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice și de întreținere a spațiului personal.

Comentarii Facebook


Știri recente