Demersuri pentru susţinerea orei de religie la Olteniţa

La invitaţia preacucernicului părinte protopop Necula Marian, la sediul Protoieriei Olteniţa au avut loc marţi, 24 februarie 2015 și vineri, 27 februarie 2015, întâlniri cu parlamentari ce reprezintă teritoriul administrativ al Protopopiatului Oltenița în Parlamentul României. Astfel, la întrevederi au participat domnul senator Iulian Dumitrescu, doamna deputat Raluca Surdu, domnul deputat Aurel Nicolae, precum şipreoții și profesorii de religie din Municipiul Oltenița.

Întâlnirile au fost organizate „pentru a purta discuții pe marginea unor probleme majore actuale și de interes cum ar fi problema religiei în școli, proiectul de lege al deputatului independent Remus Cernea privind înlocuirea religiei ca materie de studiu cu etica sau cultura civică și alte aspecte care privesc Biserica și comunitatea creștină a zonei Oltenița”, după cum a precizat preacucernicul părinte Necula Marian, protoiereu al Protopopiatului Oltenița.

„În cadrul discuțiilor, atât particulare cât și publice, la care au participat preoții și profesorii de religie din Municipiul Oltenița, dialogul a fost unul constructiv, abordat cu mult interes și decență, iar problemele ridicate au fost preluate de cei trei reprezentanți ai Parlamentului României și vor fi analizate și dezbătute în Comisiile Parlamentare pentru a se găsi soluțiile adecvate interesului copiilor și vieții moral-spirituale și sociale din România”, a mai mărturisit protoiereul Protopopiatului Oltenița, pr. Necula Marian.

Comentarii Facebook


Știri recente