Delegaţia Patriarhiei Române s-a întâlnit cu Patriarhul Ierusalimului

Delegația Patriarhiei Romane prezentă la Ierusalim pentru a aduce în România Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt a fost primită vineri, 29 aprilie 2016, de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

5

Delegația a ajuns la Ierusalim în Joia Mare, iar vineri după-amiază (în Vinerea Mare 29 aprilie 2016) a slujit în Biserica Învierii, apoi a fost primită de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, informează Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

„Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a transmis mesajul irenic din partea Patriarhului României și a mulțumit pentru primirea delegației romane la ceremonia de coborâre a Sfintei Lumini. Ca semn de recunoștință din partea Patriarhului României, Preasfinţia Sa a oferit Patriarhului Ierusalimului un dar simbolic, un obiect liturgic lucrat în Atelierele Patriarhiei Romane, o cadelnita din argint aurit”, a precizat părintele Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

În cursul serii, Delegația a participat la Denia Prohodului Domnului în biserica Reprezentantei Patriarhiei Romane din Ierusalim.
***

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 30 aprilie 2016, o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.
Delegaţia este condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Din delegaţie mai fac parte: Părintele Protosinghel Anghel Andrei, Secretar Patriarhal, Părintele Arhimandrit Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naţionale şi Părintele Arhim. Cleopa Nistor, Administratorul Centrului social-pastoral „Sfânta Maria” Techirghiol.

Comentarii Facebook


Știri recente