Ambasadorul Greciei la Bucureşti în vizită de prezentare la Patriarhia Română

În ziua de 25 ianuarie 2017, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Vassilis Papadopoulos, Ambasadorul Greciei în România.

Excelenţa Sa a mulţumit pentru primire şi a menţionat aspecte ale vieţii bisericeşti şi sociale din Grecia, în contextul eforturilor pe care autorităţile de stat elene împreună cu Biserica Greciei le depun în vederea depăşirii consecințelor crizei economice şi a impactului creat de fenomenul migrației.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a apreciat relaţiile tradiţionale dintre cele două Biserici şi popoare ortodoxe şi a subliniat înţelepciunea pastorală a Preafericitului Părinte Arhiepiscop Ieronim II al Atenei şi al Întregii Elade, în susţinerea speranţei şi cultivarea solidarităţii în societatea elenă. În acest context, Patriarhul României a menţionat preocuparea Bisericii Ortodoxe Române de a desfăşura diverse programe sociale în spiritul tradiţiei Sfinţilor Părinţi, prin intermediul celor peste 800 de instituţii filantropice ale sale.

Domnul ambasador a exprimat dorinţa de a vizita mănăstiri şi biserici reprezentative din România, precum şi disponibilitatea de a susţine programele de pelerinaje organizate în Grecia de către Agenţia de Pelerinaje Basilica Travel a Patriarhiei Române.

În timpul întrevederii, cei doi interlocutori au insistat pe necesitatea intensificării promovării valorilor creştine în context european, prin programe concrete de cooperare şi printr-o atitudine comună mai puternică, evitând în același timp izolarea individualistă şi dizolvarea globalistă a identității.

Sectorul relații bisericeşti, interreligioase şi comunităţi bisericeşti externe

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente