De Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Casian a premiat un campion paralimpic și mai mulți tineri din eparhie

Atletul Mircea Marian Petria, calificat la Jocurile Paralimpice 2020, a fost premiat sâmbătă de Arhiepiscopul Casian, după slujba oficiată în Catedrala din Galați împreună cu alți cinci ierarhi români.

Tot de Sfântul Andrei ierarhul a oferit și altor 25 de elevi şi studenţi din eparhie Diploma „Vrednicia andreiană pentru tineri”, premii în bani şi cărţi religioase.

Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a premiat pentru performanţe şcolare deosebite la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale pe diverse domenii de cercetare ştiinţifică, informează Eparhia pe pagina de Facebook.

IPS Casian cu tinerii premiați. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

Marian Petria are 29 de ani și practică atletismul de zece ani, cu participări la concursuri de performanță de opt ani. Este legitimat la Sporting Club Galați și a înregistrat numeroase performanțe, fiind multiplu campion paralimpic.

De-a lungul timpului, Marian a fost prezent la numeroase concursuri internaționale, găzduite de Franța, Elveția, Olanda, Italia, Germania. Între altele, are trei prezențe la Campionatele Europene, unde a cucerit o medalie de bronz în 2016, în proba de 200 metri.

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul Galațiului și al întregii Eparhii a Dunării de Jos. Cu prilejul acestei sărbători au fost organizate mai multe manifestări culturale și religioase. Moaștele Sfântului Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul de la Mănăstirea Căldăruşani se află la Catedrala din Galați unde sute de credincioși au mers să le aducă cinstire.

Sfânta Liturghie a fost oficiată sâmbătă de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, din care au făcut parte IPS Petru, Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, PS Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, PS Visarion, Episcopul Tulcii şi PS Emilian Crişanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ateliere pro-viaţă la Caransebeş

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Caransebeș și ATOR Banatul de Munte au organizat, în perioada 22-23 februarie, două ateliere pentru copii: de dezvoltare personală și pro-viață. Cine sunt eu, și cum mă văd ceilalți? a…