De la școala de duminică în topul NBA: Cine l-a format pe Giannis Antetokounmpo să fie un creștin devotat

Preotul Evangelos Ghanas de la Biserica „Sfântul Meletie” din Atena este cel care l-a botezat în 2012 pe Giannis Antetokounmpo și i-a insuflat acestuia preceptele creștinești după care trăiește la mii de kilometri distanță, de cealaltă parte a Atlanticului.

Anii pe care i-a petrecut la Biserica „Sfântul Meletie” și la școala de duminică a parohiei din cartierul sărac Sepolia au fost cruciali pentru formarea celui mai valoros jucător de baschet al continentului nord-american, notează Greek Reporter.

Publicația citează un interviu din Ziarul Ethnos în care Părintele Evangelos a vorbit despre caracterul tânărului nigerian născut în Atena considerat un fenomen în lumea baschetului.

„Nu-mi amintesc ca el să se fi plâns vreodată sau să manifeste sentimentul că ar fi nedreptățit de viață sau să poarte pică pe societate”, și-a amintit părintele Evangelos.

„Poate că zboară pe teren, dar în viața reală cred că stă ferm pe picioare”, a adăugat preotul.

Pr. Evangelos Ghanas și tânărul Giannis Antetokounmpo ©Greek Reporter

„Giannis a mers la școală în Grecia, a devenit creștin în aceeași țară, iar acum poate trăi în cealaltă parte a Atlanticului, purtând cu sine aceste amintiri ca un ghid prețios în viață”, a mai declarat preotul grec.

„Nu vă puteți imagina cât m-a ajutat părintele Evangelos”, a mărturisit însuși atletul într-un alt interviu citat de Greek Reporter.

Potrivit clericului, întreaga familie Antetokounmpo a avut o relație bună cu Biserica, mai ales datorită lui Giannis, care iubea să meargă la școala de duminică a parohiei. Preotul de la Biserica „Sfântul Meletie” poartă grija mai multor copii proveniți din familii ale migranților care sunt numeroase în Sepolia.

Părintele Evanghelos îi ajută pe acești tineri atât din punct de vedere spiritual, cât și material, și s-a impus ferm în fața unor acțiuni sau cuvinte care implică orice formă de discriminare sau rasism.

Citește și Cel mai valoros jucător din NBA este ortodox: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu acest talent

Foto credit: Greek Reporter

Comentarii Facebook


Știri recente